• 01.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

Lato na telerzu

Summer on a plate

http://www.restauracjaborodino.pl/images/stories/m.png

Crostini z kurkami z patelni (2 szt.) i pomidorkami concasse (2 szt.)

Crostini with chanterelles (2 pieces) and tomato concasse (2 pieces)

22,00 zł

Mule duszone w sosie śmietanowo-winnym z kurkami

Mussels steamed in cream-wine sauce with chanterelles

35,00 zł

Chłodnik litewski z jajkiem

Lithuanian cold soup with egg

12,00 zł

Zupa rybna

Fish soup

15,00 zł

Grillowany łosoś podany na kurkowym risotto serwowany z pomidorkami concasse i coulis z pieczonego czosnku

Grilled salmon served on chanterelle risotto served with tomato concasse and roasted garlic coulis

42,00 zł

Mus malinowy z bezą i owocami z sadu

Raspberry mousse with bean and orchard fruit

15,00 zł

Szef Kuchni poleca

Chef’s Inspirations

http://www.restauracjaborodino.pl/images/stories/m.png

http://www.restauracjaborodino.pl/images/stories/m.png

Stone & Lava

http://www.restauracjaborodino.pl/images/stories/m.png

Smażone na czosnku i winie krewetki tygrysie podane z cytryną i świeżo wypiekaną bagietką

Pan-fried tiger prawns with garlic and wine served with lemon and a baguete straight from the oven

Borodino Burger z najlepszej jakości wołowiny serwowany z frytkami, trzema sosami i sałatką coleslaw

Borodino Burger from high quality beef served french fries, three sauces and coleslaw

Grillowana pierś z kurczaka na pappardelle z pomidorkami concasse, rukolą oprószone płatkami parmezanu

Grilled chicken breast on pappardelle with tomatoes concasse, rucola sprinkled with parmesan

Stek z polędwicy wołowej serwowany na gorącej lavie, z pieprzowym sosem, frytkami steakowymi i bukietem pieczonych, rozmarynowych warzyw

Sirloin steak served on a hot lava stone, with peppercorn sauce, chips and assorted baked steakowymi, rosemary vegetables

38,00 zł


28,00 zł


29,00 zł


66,00 zł