Wyjątkowa
Restauracja Borodino
Szefa Kuchni poleca
Łosoś Teriyaki w sezamie(160g) na orientalnym żółtym ryżu (120g) oraz z sałatką imbirowo-ogórkową
Teriyaki salmon in sesame on oriental yellow rice and ginger-cucumber salad
66,00pln
Żeberka duszone (400g) w sosie miodowo-musztardowym podane z ziemniakiem z gzikiem czosnkowym (200g) i bukietem surówek (150g)
Ribs stewed in a honey-mustard sauce served with a potato with garlic cottage cheese and chives coupled with a bouquet of salads
50,00pln
_______________________________________________________
Przekąski
Starters
Krewetki w sosie winno maślanym (140g) z marynowanym imbirem i szalotką
Shrimp in wine and butter sauce with pickled ginger and shallots
49,00
Tatar z polędwicy wołowej (150g) z domowymi marynatami (90g) i jajkiem
Beef tenderloin tartare with homemade pickles and egg
56,00
Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem, warzywami (150g) i grzankami (70g)
Caesar salad with grilled chicken, vegetables and croutons
34,00
Zupy
Soups
Bulion domowy (220ml) z mięsnymi kołdunami (50g)
Homemade bouillon with meat dumplings
23,00
Żur staropolski (220ml) na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem (50g)
Traditional Polish sour rye soup with white sausage and egg
23,00
Krem cebulowy (220ml) z chrupiącą grzanką z gorgonzoli ( 70 g)
Cream of onion soup with crispy Gorgonzola toast
23,00
Makarony
Pasta
Czarne tagliatelle (90g) z krewetkami i kalmarami (90g) w sosie winno-maślanym
Black tagliatelle with shrimp and calamari , wine and butter sauce
46,00
Dania główne
Main Courses
Tradycyjny kotlet schabowy z kością (170g) serwowany na ziemniaczanym puchu (140g) oprószonym koperkiem i z kapustą zasmażaną (120g)
Traditional bone-in pork chop served with fluffy potatoes , sprinkled with dill, stewed cabbage
40,00
Klasyczny Burger wołowy ( 200g) z sosem serowym podany z frytkami (100g) i surówką z czerwonej kapusty (60g)
Classic Beef Burger with cheese sauce served with fries and a red cabbage slaw
44,00
½ Kaczki pieczonej (360g) podana z karmelizowanymi buraczkami (90g) , wytrawnymi leniwymi kluskami(100g) i sosem wiśniowym (50ml)
Half Roasted Duck served with caramelised beetroots , quark dumplings , and cherry sauce
58,00
Sandacz w sosie kurkowym(170g) z szpeclami szpinakowymi (100g) i młodą marchewką (100g)
Zander in chanterelle sauce with spinach spätzle and baby carrots
60,00
Stek z polędwicy wołowej (200g) serwowany na gorącej lavie , z pieprzowym sosem, frytkami steakowymi (100g) i bukietem pieczonych, rozmarynowych warzyw (120g)
Beef tenderloin steak served on a hot lava, with pepper sauce, steak fries and a bouquet of roasted rosemary vegetables
125,00
Desery
Desserts
Królewska Beza Pavlova(35g) z kremem Cointreau (100g) i owocami (30g)
Royal Pavlova with Cointreau cream and fruit
22,00
Creme brulle (100g) podany z gałką lodów waniliowych ( 30g)
Crème Brûlée served with a scoop of vanilla ice cream
22,00
Sernik oreo (120g) z mascarpone i sosem czekoladowym (30ml)
Oreo cheesecake with mascarpone cheese and chocolate sauce
22,00
_________________________________
Menu dla dzieci
Menu for kids
Zupa pomidorowa (220ml) z makaronem
Tomato soup with noodles
20,00
Fileciki z kurczaka (100g) w złocistej panierce z frytkami (100g) i mizerią (50g)
Golder breaded chicken fillets with chips and mizeria (traditional Polish cucumber salad
32,00
Spaghetti bolognese
Spaghetti Bolognese
36,00
Ceny zawierają podatek VAT ,powyżej 10 osób doliczany jest serwis kelnerski 10%
/ Prices include VAT, more than 10 people are added waiter service 10%
W daniach znajdują się produkty i substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji – Tabelę posiada Manager.
Dishes include products and substances tha
t causa allergies Or intolerances. The list of allergens contained in the dishes can be requested from the manager.
Galeria Restauracji Borodino
Kontakt
- Ul. Gen. Thommee 10, 05-102 Nowy Dwór Mazowiecki
- borodino@hotelmodlin.pl
- Recepcja: +48 502 751 434
- Manager restauracji Dorian Banaszek: +48 514 188 935
Godziny otwarcia Restauracji:
- Poniedziałek-Czwartek: 12.00 - 21.00
- Piątek - Sobota: 12.00 - 22.00
- Niedziela: 12.00 - 20.00